10 Temmuz 2015 Cuma

DOĞU TÜRKİSTAN PROTESTOLARI ÜZERİNE

Doğu Türkistan ile ilgili elbette kaygılanmamız gerekir ama yürütülen kampanyada ileriye dönük amaçlanan şeyler var. Bunu ilk günlerden beri yazıyorum.

4-5 yıldır PKK/KCK ile yürütülen barış sürecinde bilinçli olarak pasifize edilen milliyetçi duygular tekrar uyandırılmak için ciddi adımlar atılıyor. Doğu Türkistan kampanyası bu yüzden hala devam ettiriliyor. Halbuki her sene olan şeylerden daha çok şey olmadı orada.. Hatta bir hafta önce olan 6,5 şiddetinde deprem ve bu depremden zarar görenler bile konuşulmuyor. Peki bu niçin isteniyor?
http://www.thenewstribe.com/2015/07/03/six-dead-as-earthquake-hits-chinas-rular-part/


Ayrıca Devlet Bahçeli şimdiye kadar sokağa çıkmak isteyen ülkücüleri en kabul edilemez şeylerde bile sükunete çağırırdı.

Ama son olaylardan sonra ilginç bir açıklaması var. "Hepsi çekik gözlü.. birbirlerinden nasıl ayırsınlar?" Yani sokağa çıkmayın demedi, devam edin demek istedi.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/devlet_bahceli_koreli_ile_cinliyi_nasil_ayirt_edeceksin-1393115

Burada 2 temel hedef seziyorum.

1) Muhtemelen MHP yeni kurulacak hükumetin bir ayağı olacak. MHP+AKP yada MHP+CHP.. Yani belirleyici olan MHP olacaktır. Bu yüzden MHP'nin atacağı bazı adımlara (buna çözüm süreci dahil) koşulsuz ve güçlü destek verecek kamuoyu gerekiyor. Kanaatimce bu kamuoyu oluşturuluyor.

2) 2018 yılı itibarıyla Çin askeri güç olarak ABD'yi geçecek.. Bu yüzden 2018 öncesi önce ekonomik arkasından askeri kapışma öngörülüyor. Çin+Rusya blokunun karşısında ABD+Avrupa bloğu var.

Bu bağlamda Erdoğan'ın çok öncelerden Çin Rusya blokuna doğru hamleler yaptığı gözden kaçmıyor. Onun hayal ettiği Türkiye, Rusya gibi Çin gibi yönetilen bir ülke...Bunu da büyük oranda başarmıştı. Ta ki 7 haziran seçimlerine kadar. Ama Erdoğan'ın hayallerini hala orası süslüyor. Çünkü kurduğu oligarşinin demokratik bir hukuk devletinden mevcudiyetini devam ettirme şansı yok
.
Dolayısıyla Doğu Türkistan kampanyasının ikinci ayağı Türkiye'yi Çin+Rusya bloğundan uzaklaştırma amacını taşıyor. 

http://t24.com.tr/haber/erdogan-basinda-yer-alan-cin-haberlerinin-buyuk-bir-kismi-yalan-ya-da-istismar,302399

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder