16 Mart 2012 Cuma

MAHALLENİN KABADAYISI

Okulun kabadayıları yine gelmiş, sorgusuz sualsiz çocuğun topunu almış ve kendi aralarında top çevirmeye başlamışlardı. Bir süre sonra idareden çağrıldılar.
Meraklanmışlardı. Müdür onları hangi nedenle odasına çağırmış olabilirdi? Ama odaya girip haklarındaki suçlama aktarılınca biraz şaşırdılar. Hangi canına susamış onları müdüre şikayet etmiş olabilirdi? Akıllarına hiç bir isim gelmemekteydi. Acaba öğretmenlerden birisi mi müdüre haber vermişti? Yoksa veliler mi şikayetçi olmuştu?
Kabadayılar dokunulmayacaklarına o kadar emindi ki suç aleti olan topu bile yanlarında getirmişlerdi.

Biraz sonra kapı açıldı ve çelimsiz mi çelimsiz bir çocuk içeri girdi. Şikayetini tekrarladı  ve topunu geri aldı.  Şok olmuşlardı. Okulun en sıska çocuğu onları müdüre şikayet etmişti. Bu ne cesaretti! Bu ne cüretti!
Artık yapacak bir şey de yoktu. Ceza kesilmişti. Yaptıklarının yanlış olduğunu onlar da biliyordu ama bu yanlışlığın sıska bir çocuk vesilesiyle ilan edilmesini hazmedemiyorlardı. Kabadayılar müdür odasını terk ederken  dışarıda bekleyen sıska çocuğa fısıldamayı da unutmadılar: "Bekle! Sana haddini bildireceğiz!"
--------------------------------------------------------
Bedir savaşında küfrün babası kabul edilen Ebu Cehil ciddi yaralar almıştır. İbn-i Mesud(r.a) onu bulup son kılıç darbesini indirecekken o üzüntüsünü şu sözlerle ifade eder:
"Bugün bir köle eliyle öldürülmem benim için çok acıdır!..Keşke beni çiftçilerden (Yesrib'lilerden ) başka birisi öldürseydi."
-------------------------------------------------------
Kur'an-ı Kerimde Tevbe suresi 14-15. ayetlerde Cenab-ı Hak şöyle buyurur:
"Onlarla savaşın ki Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın, onları rüsvay etsin, onlara karşı size yardım edip zafer yolunu açsın, müminlerin gönüllerini ferahlatsın, kalplerindeki kin ve öfkeyi gidersin. Allah Teâla dilediğine tövbe de nasib eder. Allah alîmdir, hakîmdir."
-------------------------------------------------------
Son zamanlarda gözlemlediğim pek şık olamayan aktüel olaylar bana bu yazıyı kaleme aldırdı. Hangi olaylar olduğunun cevabını da siz bulun!
-------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder